Szoptatás és/vagy fogamzásgátlás? Ez itt a kérdés!

Szoptatás és/vagy fogamzásgátlás? Ez itt a kérdés!Minden újdonsült édesanya nagy kérdése, hogy mi lesz az anyatejjel, ha visszatér a szexuális élethez, és ezzel együtt a fogamzásgátló tablettához. A leggyakrabban felmerülő aggodalmakról Dr. Zákány Józseffel, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szülész-nőgyógyász főorvosával beszélgettünk.

Szoptatás és/vagy fogamzásgátlás? Ez itt a kérdés!

Teherbeesés szoptatás alatt? Lehetséges?

Teherbeesés szoptatás alatt? Lehetséges?A baba születése utáni szexuális életről sok tévhit kering. Az egyik legmakacsabb mítosz az, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. A témáról Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász-szakorvost, szexuális medicina szakembert kérdeztük, aki többször volt már segítségünkre szakértelmével.

Teherbeesés szoptatás alatt? Lehetséges?

Jó dolog az apás szülés!

Jó dolog az apás szülés!A szüléssel válik teljessé a család. Ez tény. A férfiak számára ez egy ismeretlen dimenzió. Ez is tény. Ám az apás szülésnél nincs nagyobb élmény a család számára, hiszen az élet legfontosabb eseményét megélni együtt, igazi csoda.

Jó dolog az apás szülés!

Anyává lenni, apává érni kell

Anyává lenni, apává érni kellKét embernek családdá válni nem kis feladat. A férfiak ettől többnyire kissé tartanak, a nők viszont hatalmas álmokkal, elvárásokkal tekintenek életük következő szakasza felé. A nőkre vár a természet által előírt nagy feladat: a várandósság 9 hónapja, hogy a végén anyák lehessenek. A férfiak pedig – mint védőbástyák – állnak mellettük, és csatlakoznak a család nagy egészéhez. Ez az út senkinek sem könnyű, mind különböző feladatokkal indulunk neki.

Anyává lenni, apává érni kell

Nemcsak te érzed a kisbabád, ő is érzékel odabent

Nemcsak te érzed a kisbabád, ő is érzékel odabentImádod, amikor rugdos, mocorog a kisbabád a pocakodban? Tudtad, hogy ő is sok mindent érzékel a külvilágból? Íme, a 7 legérdekesebb.

Nemcsak te érzed a kisbabád, ő is érzékel odabent

Fogamzásgátlás a szülés után

Fogamzásgátlás a szülés utánA szülés után az anya testében dúlnak a hormonok. Folyamatosan változik, kisbabája igényeihez igazodik. Az első pár nap után megindul az anyatej, ami – szerencsés esetben – gyermeke egyetlen tápláléka lesz az elkövetkezendő 6 hónapban. Csodálatos időszak ez. A szülés utáni fogamzásgátlásról Dr. Dán Pál szülész-nőgyógyász szakorvossal, a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház adjunktusával beszélgettünk.

Fogamzásgátlás a szülés után

Apa csak egy van

Apa csak egy vanEgy kisgyermek lelki, szellemi fejlődésében általában az anyák szerepét szokták kiemelni, hiszen a kicsi születésétől fogva ők azok, akik nagyon sok időt töltenek a gyermekkel. Azonban egy, az 1950-es években kezdődött kutatás rávilágított arra, hogy az anyák pótolhatatlan szerepe mellett, az édesapák jelenléte olyan erőteljes hatással van a gyermekek fejlődésére, hogy nem is gondolnánk.

Apa csak egy van

21 tipp - Így vészeld át a babavárás apróbb kellemetlenségeit

A várandósság minden újdonsült szülő számára igazi csoda, olyan öröm, amit igazán át- és meg kell élni. Sajnos azonban a babavárás nem mindig felhőtlen, előfordulnak ugyanis kisebb egészségügyi problémák, amelyekről még mindig nagyon keveset hallani.

21 tipp - Így vészeld át a babavárás apróbb kellemetlenségeit

Így segít a Loritan® betét a kismamáknak

Így segít a Loritan® betét a kismamáknakA babavárás, a kimondhatatlan öröm mellett, állandó aggodalom. A szülés előtti egy-két hónapban ez az aggodalom kissé felerősödik, hiszen a kismama már nagyon várja a kisbabát, szeretné minél előbb a karjában tartani őt. Szorong, hogy minden rendben legyen. Dr. Nedeczky Ivánnal, a Szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szülész-nőgyógyász szakorvosával arról beszélgettünk, hogy milyen jelentősége lehet a Loritan®magzatvíz-szivárgást jelző tesztbetétnek a várandósság hetedik-kilencedik hónapjában.

Így segít a Loritan® betét a kismamáknak

Nyerj Baba-Mama fotózást!

Nyerj Baba-Mama fotózást!Készíts magadról pocakos fotót, és töltsd fel a Loritan facebook oldalára 
https://www.facebook.com/pages/Loritan-A-várakozás-nyugalma/519612364800943.A legtöbb lájkot begyűjtő kép tulajdonosa egy Baba-Mama fotózás nyertese lesz! A fotózás képeit itt a Loritanon is viszontláthatod! 

Így vedd körül gyermeked a zenével

Így vedd körül gyermeked a zenévelTudjuk, hogy van már kifejezetten babáknak komponált zene, és a különféle zenés foglalkozások jelentőségéről is sokat hallhattál az elmúlt években. Ezen fejlesztő módszerek eredményei és tanulmányok hosszú sora bizonyítják, hogy a korai életszakaszban tapasztalt zenei hatások segítik gyermeked fejlődését. Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyek minden anyukában felmerülnek, amikor ez a téma szóba kerül. Lássuk tehát, mit érdemes tudni a babák és a zene kapcsolatáról.

Így vedd körül gyermeked a zenével

Tények a spermiumokról

Tények a spermiumokrólHa csak egy (kettő, három) spermium és egy (kettő, három) petesejt szükséges egy (kettő, három) kisbaba megfoganásához, akkor minek annyi sperma a férfiaknak? És hány spermium tekinthető normálisnak? Meddig élnek? Van valami, amit megtehetsz, hogy növeld a sperma mennyiségét vagy javítsd a minőségét? Megannyi kérdés… Íme, a válaszok.

Tények a spermiumokról

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!