Várandósság és a túlsúly

Várandósság és a túlsúlyAz elhízás a XXI. század egyik legnagyobb egészségügyi kihívása. A WHO az egész világra kiterjedő járványnak és a legnagyobb egészségügyi problémának tartja. Dr. Supák Dorinával, a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szülész-nőgyógyász klinikai orvosával beszélgettem a kismamákat veszélyeztető túlsúlyról.

Várandósság és a túlsúly

Karácsonyi készülődés pocakosan

Karácsonyi készülődés pocakosan A karácsonyi időszak az év egyik legcsodásabb időszaka. A babádra várva pedig még szebb és örömtelibb az ünnep. Fontos azonban, hogy ilyenkor fokozottan gondolj a magzatodra, mert függetlenül attól, hogy várandósságod mely szakaszában tartasz, minden, amit teszel, hatással van a babádra is. Lássuk, mit tegyél, hogy az ünnepi előkészületek ne váljanak terhessé számodra.

Karácsonyi készülődés pocakosan

Anya születik

Anya születikA fejemben tervek, ötletek, gondolatok, érzések kavarognak, ebben a rendetlenségben kellene rendet tennem. Tudom, hogy miről akarok írni, azt is tudom, hogy egy hatalmas témát szeretnék egy csokorba összefogni. Lesz. Születik. Egy remek téma. Anya születik címmel.

Anya születik

Szexuális élet pocakosan

Szexuális élet pocakosanSok párnál merül fel a kérdés, hogy vajon a várandósság ideje alatt is szabad-e a szex, vagy inkább jobb kivárni a végét. A babavárás alatti szex a legtöbb nő számára teljesen biztonságos. A szexuális vágy azonban változhat a terhesség különböző szakaszaiban.

Szexuális élet pocakosan

Anyává válni, avagy mi vár rád a 9 hónap alatt

Anyává válni, avagy mi vár rád a 9 hónap alattPozitív lett terhességi teszt. Innentől kezdve elindul egy hatalmas, gyönyörű utazás, ami 9 hónapig tart. Az egész a változásokról szól, testi és lelki, párkapcsolati változásokról, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ahhoz, hogy e változások mellett is kiegyensúlyozott maradhass, fontos, hogy tisztában légy azzal, mi vár rád életed legnagyobb kalandja alatt.

Anyává válni, avagy mi vár rád a 9 hónap alatt

A gyermek lelkét tápláló szülői mondatok

A gyermek lelkét tápláló szülői mondatokA pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni.

A gyermek lelkét tápláló szülői mondatok

Megújult a Hölgynaptár mobilalkalmazás

Megújult a Hölgynaptár mobilalkalmazásÚj, elegáns és nőies külső, valamint továbbfejlesztett funkciók jellemzik a megújult Hölgynaptár©alkalmazást. Használata még egyszerűbbé vált, hosszas görgetések helyett minden egy felületen megtalálható, gyors, hatékony és könnyen kezelhető.

Megújult a Hölgynaptár mobilalkalmazás

Így változik a tested – a harmadik trimeszterben

Így változik a tested – a harmadik trimeszterbenA fogantatás pillanatától a szülésig a tested óriási változáson megy keresztül. Lássuk, mi történik hétről-hétre. Íme, a harmadik trimeszter, ami a 28. terhességi héttől (papírforma szerint) a 40. hétig tart.

Így változik a tested – a harmadik trimeszterben

Így változik a tested- második trimeszter

Így változik a tested-  második trimeszterA fogantatás pillanatától a szülésig a tested óriási változáson megy keresztül. Lássuk, mi történik hétről-hétre. Íme, a második trimeszter, ami a 13. terhességi héttől a 24. hétig tart.

Így változik a tested- második trimeszter

A szoptatás véd az újabb teherbe eséstől?

A szoptatás véd az újabb teherbe eséstől?A szülés után az anya testében dúlnak a hormonok. Folyamatosan változik, kisbabája igényeihez igazodik. Az első pár nap után megindul az anyatej, ami – szerencsés esetben – gyermeke egyetlen tápláléka lesz az elkövetkezendő 6 hónapban. Csodálatos időszak ez. A szülés utáni fogamzásgátlásról Dr. Dán Pál szülész-nőgyógyász szakorvossal, a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház adjunktusával beszélgettünk.

A szoptatás véd az újabb teherbe eséstől?

Nyugodt időszak babavárás idején – a második trimeszter

Nyugodt időszak babavárás idején – a második trimeszterA középső trimesztert a gyermekvárás legnyugodtabb, legszebb időszakának szokták tartani, hiszen ilyenkor már nem kínozzák a kismamát a kezdeti tünetek, és még nem is "viselhetetlen" a terhesség. Dr. Menyhárt Csilla szülész-nőgyógyásszal erről az időszakról beszélgettünk.

Nyugodt időszak babavárás idején – a második trimeszter

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!