Hüvelyi fertőzések babavárás idején

Hüvelyi fertőzések babavárás idejénA női intim területek fertőzései gyakori panaszok, különösen szexuálisan aktív időszakban. A várandósság nem jelent nagyobb kockázatot, viszont a következmények súlyosabbak lehetnek.

Hüvelyi fertőzések babavárás idején

Dicsérd a gyermeked!

Dicsérd a gyermeked!„Amikor a fül soha nem hall dicséretet, a szív egy idő után elveszíti a késztetést a próbálkozásra.” (Rob Parsons)

Dicsérd a gyermeked!

A babát védő közeg: magzatvíz

A babát védő közeg: magzatvízA magzatvíz megóvja a babát, segít neki a mozgásban és sok szempontból a kinti életre készülődésben, majd a kifelé vezető útját is megkönnyíti. De mit lehet tudni a magzatvízről?

A babát védő közeg: magzatvíz

9 hónap

9 hónap. Egy nő életében csupa várakozás. Minden kívülálló nehezen érti, mi zajlik ilyenkor egy kismamában, hiszen minden várandós más és más. Eleni Karamarkosz fotós arra vállalkozott, hogy megmutatja azt a csodás várakozást, ami lezajlik a három évszaknyi idő alatt. Garamvölgyi Andrea nemrégiben adott életet kisbabájának Kata Liliánának, Eleni fotóin pedig végigkövethetjük, hogyan növekedett a pici, és hogyan változott a nő, aki édesanyává vált.

9 hónap

Babavárás alatt mindig pisilni kell!

Babavárás alatt mindig pisilni kell!Várandósság alatt, amikor a baba folyamatosan, és őrült iramban növekszik, egyfolytában érezzük a méhre és a húgyhólyagra nehezedő nyomást. Sokszor kell WC-re menni és néha még el is cseppen a vizelet. Dr. Boromisza István Zsoltot, a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet urológus főorvosát arról kérdeztük, hogy mi történik ilyenkor.

Babavárás alatt mindig pisilni kell!

Fontos lenne az intimtorna

Fontos lenne az intimtornaBizonyára a babavárás alatt te is tapasztaltál némi kellemetlenséget a húgyhólyagod körül. A hólyagot nyomja a méh, majd a baba és állandóan pisilni kell, olykor el is cseppen a vizelet. Dr. Boromisza István Zsolttal, a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet urológus főorvosával arról beszélgettünk, hogy mi történik ilyenkor.

Fontos lenne az intimtorna

Húgyúti gyulladás várandósság alatt

Húgyúti gyulladás várandósság alattTény, hogy a nőknél gyakrabban alakulnak ki húgyúti fertőzések. Várandósság idején a gyulladás kockázata még inkább növekszik. Dr. Rácz Oszkárt, az Orosházi Kórház Urológiai Osztály vezetőfőorvosát, a kórház orvos igazgatóját kérdeztük arról, hogy miért alakulhat ki a terhesség során húgyúti gyulladás?

Húgyúti gyulladás várandósság alatt

Fogamzásgátlás és/vagy szoptatás?

Fogamzásgátlás és/vagy szoptatás?Minden újdonsült édesanya nagy kérdése, hogy mi lesz az anyatejjel, ha visszatér a szexuális élethez, és ezzel együtt a fogamzásgátló tablettához. A leggyakrabban felmerülő aggodalmakról Dr. Zákány Józseffel, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szülész-nőgyógyász főorvosával beszélgettünk.

Fogamzásgátlás és/vagy szoptatás?

Kórházi csomag neked és a babádnak

Kórházi csomag neked és a babádnakNemsokára kopogtat a gólya. Valószínűleg már nagyon izgatott vagy. Lehet, hogy már össze is pakoltál a kórházba mindenfélét. De vajon szükséged lesz mindenre, ami a táskádban van?

Kórházi csomag neked és a babádnak

Kedves Várandós Kismama!

Kedves Várandós Kismama!A Loritan®tesztbetét lehetővé teszi a magzatvízszivárgás korai észlelését, ezzel a magzat és az anya egészségének védelmét.

Kedves Várandós Kismama!

4 testhelyzet a sikeres szoptatásért

A szoptatás az egyik legtermészetesebb dolog a világon, ám gyakorlást igényel. Meg kell tanulni, hogyan kell tartani a babát, és hogyan kell összehangolni saját igényeinket a kicsiével. Fő a türelem, és nem szabad feladni.

4 testhelyzet a sikeres szoptatásért

Egy kismama segítsége: Loritan® tesztbetét

Egy kismama segítsége: Loritan® tesztbetétA kisbaba a magzatvízzel teli burokban fejlődik 9 hónapig biztonsággal. A várandós kismama egyik nagy félelme, hogy idő előtt megreped a magzatburok, és ha a repedés a méh felső részén következik be, akkor észrevétlen is maradhat, hiszen csupán szivárog a magzatnak védelmet nyújtó magzatvíz. A Loritan®magzatvízszivárgást jelző betét szerepéről beszélgettünk egy olyan kismamával, akinek megnyugtató segítségére volt a terhessége idején.

Egy kismama segítsége: Loritan® tesztbetét

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!