Dr. Bagarus Sándor, szülész-nőgyógyász

Dr. Bagarus Sándor, szülész-nőgyógyász

„A Loritan®-t nagyon hasznosnak tartom mind a kismamák, mind pedig a saját szemszögemből. Kismamák számára biztonságot nyújt, számomra pedig egy kiváló diagnosztikai eszköz a mindennapokban. Bátran ajánlom minden kismamának!”

Dr. Csongrády Attila, szülész-nőgyógyász

Dr. Csongrády Attila, szülész-nőgyógyász„A Loritan tesztbetétet, egy olyan diagnosztikára alkalmas eszköznek tartom, mely egy nagyon nagy hiányt pótol a korai burokrepedés diagnosztikájában. A mostani lehetőségtől sokkal kényelmesebb a várandós nő számára, pontosabb eredménnyel szolgál a szülész-nőgyógyász szakorvosnak.”

Dr. Bardóczy Zsolt, szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Bardóczy Zsolt, szülész-nőgyógyász szakorvosNem minden elszíneződést okozó folyás magzatvíz. A hüvely baktérium-egyensúlyának felborulása (bakteriális vaginozis) is lúgos vegyhatású váladékot eredményez. Azonban tudván, hogy a hüvelyi kóros bakteriális folyás önmagában a koraszülések második leggyakoribb okát képezi, időben való felismerése hatalmas jelentőséggel bír, hiszen ezen állapot időben felismerve könnyen kezelhető. Így a koraszülések (és az idő előtti burokrepedések) jelentős része megelőzhető. A magzatvízszivárgás időben történő felismeréshez minden kismamának javaslom a Loritan® tesztbetétet!

Dr. Vajda György, a Zala Megyei Kórház szülészeti osztályának vezető főorvosa

Dr. Vajda György, a Zala Megyei Kórház szülészeti osztályának vezető főorvosa
 
Dr. Vajda György, a Zala Megyei Kórház szülészeti osztályának vezető főorvosa
 
A terhesség ideje alatt a hormonális változások miatt fokozódik a hüvelyi szekréció, így a kismama sokszor képtelen eldönteni, hogy a hüvely folyás az fiziológiás vagy esetleg kóros és magzatvízcsepegésről van szó. A Loritan® tesztbetét, mely egy rendszeresen hordható betét, kimutatja a magzatvizet, s ezzel elősegíti a diagnózist és megnyugtatja a kismamát. Ez egy egyszerű módszer, de igen hatásos, hiszen a magzatvíz szivárgás sokszor szelepszerűen történik és az orvosi vizsgálatkor nem mindig jelentkezik, azonban tartós használat esetén fény derül a problémára.

Dr. Orosházi Attila, szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Orosházi Attila, szülész-nőgyógyász szakorvosA várandós kismama otthon is tudja használni a Loritan® tesztbetétet?
A várandós kismama önállóan, egyszerűen, bármikor elvégezheti a tesztet. A várandósság időszaka örömökkel, de számos aggodalommal teli időszak. Tapasztalatom szerint a kismamák magabiztosabbak, nyugodtabbak, ha a terhességük alatt zajló folyamatokat kontrollálni tudják. Nagy segítség ebben a Loritan® tesztbetét.

Milyen esetekben alkalmazza Ön a betétet, kórházi körülmények között?
Kórházi körülmények között olyan esetekben jelenthet segítséget, amikor a magzatvízszivárgás gyanúja felmerült, de vizsgálatkor nem igazolódott és folyamatos monitorozás szükséges.
 

Dr. Fricz Sándor, szülész- nőgyógyász szakorvos

Dr. Fricz Sándor, szülész- nőgyógyász szakorvos

Dr. Fricz Sándor, szülész- nőgyógyász szakorvos

Forgalomba került egy új termék, a Loritan® magzatvízszivárgást kimutató tesztbetét, amelynek a beszerzését minden középidős, vagy már annál is előrehaladottabb, a várandósság utolsó harmadába lépett kismamának javaslom. Ez a betét az anyagába beépített, speciális pH mérő tesztcsík segítségével jelzi, hogy a hüvely körül érzett nedvesség az a várandós hüvelyéből esetlegesen szivárgó, lúgos kémhatással bíró magzatvíz-e. Vizelettel érintkezve megtartja eredeti sárga színét. Miután az oly sok koraszüléshez vezető idő előtti burokrepedés előszobája a hüvelyi bakteriális fertőzés – amelytől szintén elszíneződhet a betét – a kismama időben tud jelentkezni orvosánál, és kezeltetni tudja magát. Amennyiben burokrepedésre derül fény kivizsgálása során, van ideje méhen belüli magzatával olyan gyermekorvosi háttérrel bíró kórházba jutni, ahol egy esetleges koraszülésnél is megfelelően tudnak segíteni az újszülöttnek.

Azt gondolom Loritan® tesztbetétről, azzal, hogy a magzat a méhen belül elérhet oda, ahol majd biztonságban világra segítik, nagyban megnöveli az életben maradásának, egészséges felnőtté válásának az esélyét.

Jánosi Rita, szülésznő

Jánosi Rita, szülésznő

Jánosi Rita, a Semmelweis Egyetem Budapest I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szülésznője

Két-három esetben kipróbáltuk, amikor a kismama azt hitte, hogy szivárog a magzatvize. Szerencsére egyik alkalommal sem bizonyosodott be a gyanúja, így hamar megnyugodtak a kismamák. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a Loritan, és az orvosi vizsgálat együtt százszázalékos eredményt tud nyújtani. Aki használta otthon, és bármilyen elszíneződést észlelt, az általában a biztonság kedvéért behozta a klinikára és megmutatta. Aztán amikor elmondtuk neki, hogy ez nem magzatvíz, és minden rendben van, akkor örömmel siettek haza. Nagyon jó dolognak tartom a terméket, ugyanis egyáltalán nincs olyan igazi „gyógyszer és vizsgálat” üzenete a páciens felé, könnyen, egyszerűen alkalmazható, higiénikus, és legfőképpen megnyugtató a tudat, hogy percek alatt megmutatja az eredményt.

Dr. Nagy László, szülész-nőgyógyász főorvos

Dr. Nagy László, szülész-nőgyógyász főorvos

Dr. Nagy László, szülész-nőgyógyász főorvos, Család- és Nővédelmi Központ, Székesfehérvár

A kezdeti tapasztalatok nagyon biztatóak, sok kismama használja, és én javaslom is nekik. A lányom is használta, ő két hónapja szült, ez volt a második várandóssága, és az első alatt bizony jól jött volna egy ilyen termék. Ez alkalommal volt lehetősége használni a tesztbetétet, de most szerencsére minden rendben volt. Az a tapasztalatom, hogy egyértelműen jól működik a Loritan®. Sok kismama a szülés előtti 2- 3 hónapban rengeteg megvásárolt termékkel tér haza az üzletekből – én azt gondolom, hogy ilyen alkalmakkor a saját és kisbabájuk biztonsága érdekében gondolniuk kell arra, hogy vegyenek egy doboz Loritan® tesztbetétet is.

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!