Jó szex terhesség alatt!

Egyik percben kívánod, másik percben taszít a szex gondolata? Félsz, hogy árt a babának? Ha nem is tűnik úgy, a szex és a más állapot nagyon is megfér egymás mellett. Persze, csak ha te is akarod.

A terhesség első heteiben mélypontra kerülhet a libidó, ugyanis a test ösztönszerűen inkább azzal van elfoglalva, hogy fenntartsa a terhességet. A harmadik hónaptól jellemzően visszatér a szexuális kedv, és a pocak sem korlátoz még a mozgásban. Az utolsó trimeszterben a test már a szülésre készül, a kismamák így kevésbé kívánják az együtt-létet, és a kényelmes szexpozitúrák megtalálása sem egyszerű ilyenkor. E folyamatokat a hormonok irányítják, ám minden terhesség más, így a várandósok nemi vágya is egyénenként eltérhet.

b_800_600_0_00_images_25pregnancy.jpg

Sok kismamát a félelmek tartanak távol a nemi élettől – aggódnak, nehogy a szex ártson a magzatnak. Veszélyeztetett várandósság esetén valóban kockázatos lehet az aktus, így ekkor mindenképpen az orvosra kell hallgatni, és ha ő azt mondja, akkor kerülni kell a szeretkezést. Egészséges terhesség esetén azonban, egészen a szülésig, zavartalanul élhetünk házaséletet – persze, csak ha van kedvünk hozzá. A szeretkezés nem károsítja a babát, mert a méhnyak izmai és a magzatvíz kellő védelmet nyújtanak. Arra azért érdemes figyelni, hogy nagyobb levegőmennyiség ne kerüljön a hüvelybe, mert légbuborék keletkezhet, ami elnyomhatja az ereket. Gyakran megesik, hogy az együttlét alatt enyhe vérzést tapasztal a kismama – ez főként az első trimeszterben fordulhat elő. A méhnyakban lévő duzzadó kapillárisok, és azok repedése idézheti elő, és bár normális jelenség, érdemes megemlíteni a szülésznek vagy a védőnőnek.

Kényelmes szex

A régi, jól bevált misszionárius póz helyett érdemes inkább az alábbi pózokkal próbálkozni, amikor már nagy a pocak.

1. Feküdjetek az oldalatokra úgy, hogy partnered mögötted legyen, így enyhébb lesz a behatolás.

2. Lovaglópózban, azaz amikor te vagy felül, szabályozni tudod a gyorsaságot, a behatolás mélységét, és a hasadra sem nehezedik nyomás.

3. Feküdj a hátadra az ágy szélén úgy, hogy térdeidet behajlítod, és talpadat az ágy peremére rakod. A párod veled szembe helyezkedhet, így — hiába hasonlít ez a póz a misszionáriushoz — a hasadra nem nehezedik súly.

4. Térdelj a kanapéra úgy, hogy a hasad a támla felé nézzen, és támaszd meg magad a karjaiddal. Párod ebben a pózban hátulról hatolhat be.

b_800_600_0_00_images_m1mxl4acp83x.jpg

 

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!