Tudatos táplálkozás várandósan

Tudatos táplálkozás várandósanMár sokunk számára ismertté vált az a vélekedés, hogy sajnos, még terhességünk alatt sem ehetünk két ember helyett. Ha így tennénk, várhatóan hatalmas súlyfelesleggel rendelkezve adnánk életet babánknak. Mindemellett természetesen a legfontosabb az, hogy a táplálkozásunkkal besfolyásoljuk a születendő magzat fejlődését, és majdani egészségét. Tehát ahhoz, hogy a kisbabánk semmiben se szenvedjen hiányt, tudnunk kell, mire is van szükségünk. Ebben szeretnék most a segítségetekre lenni!

Tudatos táplálkozás várandósan

Ezeket az ételeket ne add a babádnak!

Ezeket az ételeket ne add a babádnak!Ahogy a babád növekszik, egyre nagyobb lesz benne a kíváncsiság a felnőttek ételei iránt. Észreveszed, hogy az asztalnál kocsányon lógnak a szemei, hogy vajon mi az a jó illatú valami, amit apa és anya esznek. Ám résen kell lenned, mert nem minden élelmiszer biztonságos a kisgyermek számára. Fejlődő emésztőrendszere még nem tud mindent feldolgozni, ezért érdemes betartanod az előírásokat, ajánlásokat és a védőnő, orvos tanácsait ezzel kapcsolatban.

Ezeket az ételeket ne add a babádnak!

Vitaminok nőknek: mit és mikor

Vitaminok nőknek: mit és mikorMinden életszakaszban más vitaminadagolásra van szükséged. Ahogy öregszel, egyre kevesebbre. Bár szakértők szerint még mindig az élelmiszerek a legfontosabb forrásai a vitaminoknak és tápanyagoknak, a vitaminok helyes adagolásával kiegészítheted az esetleges hiányosságokat, és hosszabb távon megőrizheted egészséged.

Vitaminok nőknek: mit és mikor

Terhességi cukorbetegség 3. rész

Terhességi cukorbetegség 3. részAz inzulinrezisztencia az egyik leggyakoribb, várandósság alatt előforduló probléma, ami a kismamák 3%-át érinti. Általában láthatatlan, érzékelhetetlen, tünetmentes és igen alattomos állapot. Csak szűrővizsgálattal lehet észrevenni. Cikkünk első részében beszéltünk az alap tudnivalókról, a második részben taglaltuk az esetleges következményeket a babára vonatkozóan. Most lássuk, hogy te mire számíthatsz, ha terhességi cukorbetegséget állapítanak meg nálad.

Terhességi cukorbetegség 3. rész

Könnyű és kiegyensúlyozott reggeli

Könnyű és kiegyensúlyozott reggeliA reggeli a legfontosabb étkezés. Nem szabad kihagyni, mert ennek súlyos következményei lehetnek a szervezetedben. Lassul az anyagcsere és a sejtek közti anyagcsere sem fog rendesen működni. A mi kedvencünk a zabpehely.

Könnyű és kiegyensúlyozott reggeli

Terhességi cukorbetegség 2. rész

Terhességi cukorbetegség 2. részAz inzulinrezisztencia az egyik leggyakoribb, várandósság alatt előforduló probléma, ami a kismamák 3%-át érinti. Általában láthatatlan, érzékelhetetlen, tünetmentes és igen alattomos állapot. Csak szűrővizsgálattal lehet észrevenni. Cikkünk első részében beszéltünk az alap tudnivalókról. Most lássuk a baba szemszögéből!

Terhességi cukorbetegség 2. rész

Terhességi cukorbetegség 1. rész

Terhességi cukorbetegség 1. részAz inzulinrezisztencia az egyik leggyakoribb, várandósság alatt előforduló probléma, ami a kismamák 3%-át érinti. Általában láthatatlan, érzékelhetetlen, tünetmentes és igen alattomos állapot. Csak szűrővizsgálattal lehet észrevenni. Lássuk, mit kell tudni róla.

Terhességi cukorbetegség 1. rész

Tiltólistás babakaják

Tiltólistás babakajákAhogy a babád növekszik, egyre nagyobb lesz benne a kíváncsiság a felnőttek ételei iránt. Észreveszed, hogy az asztalnál kocsányon lógnak a szemei, hogy vajon mi az a jó illatú valami, amit apa és anya esznek.

Tiltólistás babakaják

Így étkezz, ha babát vársz!

Így étkezz, ha babát vársz!Semmiféleképpen sem kell felborítanod a megfelelő táplálkozási szokásaidat. Egy-egy élelmiszer önmagában sosem nevezhető jónak vagy rossznak. Egy jó tulajdonsághoz párosul egy ellentétes tulajdonság is. Pl. a gyümölcsök sok vitamint tartalmaznak, viszont a cukortartalmuk is magas.

Így étkezz, ha babát vársz!

Egészséges, babaváró smoothie

Egészséges, babaváró smoothie A turmixok tápláló, ízletes összetevői a várandósság alatti táplálkozásnak. Könnyen emészthetők, és rövid idő alatt juttatják a szervezeted létfontosságú vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. Lássunk most 7 olyan turmix-összetevőt, amelyek felturbóznak téged és a babádnak is csak előnyére válnak.

Egészséges, babaváró smoothie

Cukor helyett természetesen

Cukor helyett természetesenA finomított cukor mesterséges helyettesítőiről volt már szó (Gyakori mesterséges édesítőszerek várandósan). Most a fehér cukor természetes alternatíváiról szólunk.
Előfordulhat, hogy egészségügyi okokból valaki kénytelen mesterséges édesítőszerekkel helyettesíteni a cukrot a babavárás alatt, ám ez nem a legjobb megoldás a baba szempontjából.

Cukor helyett természetesen

Magnéziumpótlás a várandósság alatt, természetes forrásból

Magnéziumpótlás a várandósság alatt, természetes forrásbólA magnézium olyan ásványi anyag, amely nemcsak a babavárás alatt, hanem előtte és utána is alapvető fontosságú szervezetünk számára. Hiánya nagyon kellemetlen tünetekkel járhat, és mivel várandósan a kisbabádra is figyelned kell, több magnéziumra lesz szükséged. Tudtad, hogy természetes forrásból is pótolhatod?

Magnéziumpótlás a várandósság alatt, természetes forrásból

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!