Tudatos mozgás a babavárás idején

Tudatos mozgás a babavárás idején„Amióta az eszemet tudom, a mozgás mindig is az életem egyik meghatározó eleme volt, és az is marad!”

Tudatos mozgás a babavárás idején

Babavárás és a sport egyszerre?

Babavárás és a sport egyszerre?Van, aki világéletében sportolt. Van, akiben épp akkor merül fel, hogy kéne valamit mozogni, amikor várandós lesz. Van, akinek ez egyáltalán nem jut eszébe, pedig jó lenne. Akárhogy is, gyakori a kérdés kismamaként: sport és pocak hogy aránylik egymáshoz? Molnár Miklós fitnesz szakember beszélgetett Gyulai Barbara gyógytornásszal.

Babavárás és a sport egyszerre?

Pocakosan is aktívan!

Pocakosan is aktívan!Az aktív élet nem csak a szülést könnyíti meg, hanem feltölt energiával, véd a terhességi depresszióval szemben, csökkenti a terhesség alatti magasvérnyomás kialakulásának esélyét és javítja az önbizalmat.

Pocakosan is aktívan!

Sportolj kismama, a babának is jó!

Sportolj kismama, a babának is jó!A várandósság alatt végzett, szakember által vezetett, megfelelően kialakított mozgásprogramok jó hatással vannak a kismama fizikai és pszichés állapotára, a vajúdás és a szülés folyamatára, valamint a szülés utáni regenerációra.

Sportolj kismama, a babának is jó!

A jóga jó! Miért is?

A jóga jó! Miért is?Azt minden kismama nagyon jól tudja, hogy terhessége alatt nem erőltetheti meg magát túlságosan. Azonban ez még nem zárja ki a rendszeres, ám kímélő testmozgást.

A jóga jó! Miért is?

Babavárás és sport egyszerre?

Babavárás és sport egyszerre?Van, aki világéletében sportolt. Van, akiben épp akkor merül fel, hogy kéne valamit mozogni, amikor várandós lesz. Van, akinek ez egyáltalán nem jut eszébe, pedig jó lenne. Akárhogy is, gyakori a kérdés kismamaként: sport és pocak hogy aránylik egymáshoz? Molnár Miklós fitnesz szakember beszélgetett Gyulai Barbara gyógytornásszal.

Babavárás és sport egyszerre?

Csak a képessé tevés gyógyítás – Dévény Anna módszere

Csak a képessé tevés gyógyítás – Dévény Anna módszereMinden csecsemőnek jót tenne az első hetekben néhány kezelés, az viszont létkérdés, hogy a koraszülöttosztályokon rutinszerűen minden gyerek megkapja azt – állítja az elmúlt évtizedek legnagyobb hatású gyógytornásza, a korai fejlesztés elkötelezett híve, művelője, oktatója.

Csak a képessé tevés gyógyítás – Dévény Anna módszere

Jógázz, hogy jöjjön a baba!

Jógázz, hogy jöjjön a baba!A túlságosan sok stressz bizony könnyen oda vezethet, hogy nem fogan meg a hőn áhított baba – mit tehetnénk annak érdekében, hogy növeljük teherbeesési esélyeinket? Kezdjük a jógával.

Jógázz, hogy jöjjön a baba!

Táncolj Kismama!

Táncolj Kismama!A tánc nemcsak az izmokat erősíti, és a testtartást javítja, a lelket is újjávarázsolja. Aki táncol, annak szervezetében megemelkedik a jókedvért felelős két hormon, a dopamin és a szerotonin szintje.

Táncolj Kismama!

Bringára fel kismama!

Bringára fel kismama!A kerékpározás a te sportod és várandósan sem akarsz lemondani róla? Jó hírem van: az Amerikai Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium (ACOG) állásfoglalása szerint várandósan is pedálozhatsz, persze számos óvintézkedés és szabály betartása mellett.

Bringára fel kismama!

Jóga: több, mint terhestorna!

Jóga: több, mint terhestorna!Már itthon is oktatnak azoknak a várandós nőknek, akik bevált és hatékony módszert kívánnak használni a kismamaság idejének kellemesebbé tételére és a szülés könnyítésére, természetesebb megélésére. No és nem mást választanak, mint a Jógát.

Jóga: több, mint terhestorna!

Sportolni jó! Várandósan is!

Sportolni jó! Várandósan is!Nem is oly régen bizony szokatlan látvány volt a sportos kismama. Az aerobik, a jogging, a tánc?! Vajon nem árt meg a kicsinek? Efféle, előítéltektől sem mentes gondolatok nemcsak sok kismama, de számos orvos fejében is megfordulnak. Lássuk, mit szabad és mit nem!

Sportolni jó! Várandósan is!

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!