Idő előtti magzatburok repedés

Idő előtti magzatburok repedésAmikor a magzat érett, s készen áll a megszületésre, a burokrepedés után magától megkezdődik a vajúdás, majd megszületik a baba. Azonban idő előtti burokrepedés gyakorlatilag bármikor előfordulhat, a koraszülések mintegy fele, a normál szülések úgy tíz százaléka kezdődik így. Dr. Orosházi Attila szülész-nőgyógyász betekintést enged e témába.

Idő előtti magzatburok repedés

A veszély oka: magzatvíz-szivárgás

A veszély oka: magzatvíz-szivárgásBizonyos helyzetekben az ember úgy érezheti, kivételes gondoskodást igényel. Ilyen időszak a szülés előtti időszak; egyrészről a fizikális nehézségek: egy sereg kényelmetlen és aggasztó tünet, másfelől kiemelkedően fontos életszakasz, amikor átértékelődik szinte minden és mindenki a kismama életében és körülötte.

A veszély oka: magzatvíz-szivárgás

Ha a baba farfekvéses

Ha a baba farfekvésesFaros elhelyezkedésűnek (orvosi elnevezéssel, medencevégű hosszfekvés) akkor nevezzük a magzatot, ha a 37. terhességi hétig nem fordul be a szülőcsatornába a koponyája. Az ún. faros szülés egyre ritkább.

Ha a baba farfekvéses

Egy szülésznő találkozása a Loritan®-nal!

Egy szülésznő találkozása a Loritan®-nal!Jánosi Rita, a Semmelweis Egyetem Budapest I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szülésznője azon kevesek egyike, akiknek majdhogynem nap nap után megadatik, hogy részese lehessen a világ legfelemelőbb, legbensőségesebb eseményének: a szülésnek.

Egy szülésznő találkozása a Loritan®-nal!

Vesemedence-gyulladás: Ismerd fel időben a bajt!

Vesemedence-gyulladás: Ismerd fel időben a bajt!A tünetek nagyon hasonlóak a felfázáshoz, ám a vesemedence-gyulladás jóval súlyosabb, főként ha babát vársz. Dr. Bánfi Gergely urológus szakorvosa elmondja, hogy mit is kell tudni a várandósság alatti vesemedence - gyulladásról.

Vesemedence-gyulladás: Ismerd fel időben a bajt!

Húgyúti fertőzések pocakosan

Húgyúti fertőzések pocakosanA terhesség alatt gyakran alakulnak ki különféle húgyúti fertőzések. A betegségek a hormonális- és vérkeringésbeli változásoknak és nem utolsósorban a növekvő magzat okozta „helyfoglalás” hatásainak köszönhetően az alsó-húgyúti gyulladás színhelyein: a húgyhólyagban és húgycsőben gyulladások nagyobb eséllyel alakulhatnak ki.

Húgyúti fertőzések pocakosan

A babavárás első három hónapja

A babavárás első három hónapjaBabavárás alatt minden megváltozik: testünk és lelkünk egyaránt. Sorozatunkban nyomon követjük mi történik bennünk és körülöttünk a terhesség során. A várandósság első három hónapjában tapasztalható jelekről Dr. Fricz Sándor szülész- nőgyógyász szakorvossal beszélgettünk.

A babavárás első három hónapja

Panaszok intim tájékon

Panaszok intim tájékonA női intim területek fertőzései gyakori panaszok, különösen szexuálisan aktív időszakban. A várandósság nem jelent nagyobb kockázatot, viszont a következmények súlyosabbak lehetnek.

Panaszok intim tájékon

A szülés jelei és a Loritan

A szülés jelei és a LoritanDr. Teremi Ferenc, a Százhalombattai Egészségügyi Központ orvosigazgatójától megtudhatjuk a szülés megindulásának jeleit, illetve azt, hogy milyen szerepe lehet a szülés előtt álló hölgyek életében a Loritan használatának.

A szülés jelei és a Loritan

Amit tudnod kell a terhességi cukorbeteg- ségről!

Amit tudnod kell a terhességi cukorbeteg- ségről!Dr. Siklós Pál kandidátus, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház és Rendelőintézet Szülészeti-nőgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa adott interjút a várandósság és a cukorbetegség témában.

Amit tudnod kell a terhességi cukorbeteg- ségről!

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!